Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 05:02 - Засекретено
Автор: jwk Категория: Изкуство   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
3



                                                                      (Вашингтон)

 

- Открит ли е?

- Да, сър. Какви действия да предприемем?

- Съвещание след 20 минути. Заместник директора ще присъства, а ти и твоя екип ще ни информирате за всичко, което трябва да знаем относно обекта. Знаеш какво означава това. Вероятно ще ти дадат десет минути. Тези десет минути ще са определящи за цялата ти кариера в Агенцията.

- Разбрано, сър.

 

- Том Андрюс ще ни запознае с информацията с която разполага. Том... Ти си...

- Жена е. Има няколко паспорта. Пристигнала е в САЩ под името Алис Чун. Имаме основания да смятаме, че е била подготвяна за агент на китайското разузнаване в специален лагер още от дете. Първото доказателство за тази теза е близостта й с назначения посланик на Китай преди две години. Второто доказателство е, че многоуважаваното семейство Чун я е осиновило и под тяхна опека тя завършва медицина в Харвард. Това, което не знаехме е, че компютърните технологии са специалитет за нея. Предполага се, че именно тя стои зад пробива в системата на Ленгли. Пробив осъществен за 20 секунди преди да бъде блокиран. Не знаем каква и колко информация е извлякла, но местонахождението й вече е известно. Атаката по базата данни на ЦРУ е проведена от Сиатъл. Очевидно е забелязала, че я следим. Насочила се е по последни данни към Ванкувър, Канада. Преди е била наблюдавана от нас и ФБР, но не сме открили някакви съмнителни действия. Можем да приложим снимката от личната й карта, от свидетелството за завършване на колеж и последната й снимка с китаеца Джони Чи Кан. Последният е безследно изчезнал. Доколкото знаем той се е занимавал с изготвяне на фалшиви документи за самоличност. Това е господа, благодаря за вниманието.

 

                                                             (Сиатъл)

 

- Лия, разкрита си. Следят те два екипа от Агенцията по Национална Сигурност на САЩ. Сигурна ли си, че линията не се подслушва?

- Да. Кой ме разкри?

- Компютърните им специалисти. Нещата придобиха съвсем различна светлина. ЦРУ вече е наясно, че ти си подала информация за тримата им агенти в Хонг Конг, които ликвидирахме. Не желаят размяна. Знаят името под което ще се опиташ да излезеш от страната, защото Чи Кан е заловен от тях. Явно си се добрала до информацията. Къде е чипът?

- В стомаха ми. Защо не реагират, а само ме следят?

- ЦРУ те иска, а те нямат правомощия на своя земя, а Агенцията те ескортира.  Имаме информация, че във Ванкувър е сформиран екип от шест елитни морски пехотинци. По-лошото е ако те свържат със семейство Чун. Те не бива да бъдат дискредитирани. Ще ги екстрадират, а ние не можем да си позволим този лукс. Свърши Лия. Твоята работа с нас приключи. Единственото което остава да направиш е да свиеш по магистрала ‘Абнър’ и да се опиташ да се откъснеш от двата екипа, които те следят. Ние ще ти помогнем. Ще извадим чипа посредством операция, а преди това ще изпиеш ампула цианкалий. Разбрано?

- Да. Разбрано. Ще си поема отговорността за грешката.

Изведнъж се чу оглушителен трясък. Лия погледна в огледалото за задно виждане и видя камион забит в мантинелата препречил пътя на колите отзад. Лия веднага зави по магистрала ‘Абнър’...

Какво е станало после? Това не е лъжица за нашата уста. От медиите ще чуем за неща, които задкулисните играчи желаят да знаем. Неща, които може би дори не са се случили. Тяхната игра е да ни убедят в това, което лично на тях им е изгодно. Всеки ден Истината е изопачена, изкривена, спестена, а понякога несъществуваща. Тези от високите етажи не желаят да си задаваме въпроси. Защото понякога отговорите са смразяващи и ужасяващи. Отговорите биват само един вид – засекретени.         




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jwk
Категория: Забавление
Прочетен: 411156
Постинги: 136
Коментари: 613
Гласове: 12558
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол