Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 04:46 - Точна дестинация
Автор: jwk Категория: Изкуство   
Прочетен: 705 Коментари: 0 Гласове:
7



 Лаура Грей бе лицето на разследващата журналистика във Великобритания. Бе пратила зад решетките наркобос от Алжир и двамата висши, но вече бивши полицаи от Скотланд Ярд осигуряващи протекцията му. И двамата полицаи заслужаващи нашето внимание бяха работили в отдел по борба с наркотиците. Тогава всичко се понесе като лавина и отнесе още няколко наркодилъри и по-дребни корумпирани сержанти от Скотланд Ярд, които също бяха подведени под отговорност. На практика Лаура Грей съсипа цяла престъпна организация. Това не остана без последствия лично за нея. Тя преживя опит за убийство. От там нататък бе под охрана. Това което направи за да възтържествува над престъпната структура й отне две години. Лично аз мисля, че това бе нейната първа битка, която да я сформира за това което й предстоеше. Беше амбициозна и нямаше намерение да спре. Напротив. Сега се бе заела с нещо мащабно и бе впила нокти във врата на световна терористична мрежа. Бе по следите на Лорд Камерън, Шон Дейвидсън от МИ-6 и незнаен инвеститор провеждащ банкови преводи от Хонг Конг с които финансираше търговска банка ‘Ейвъри’. От своя страна същата тази банка бе параван за операции в Близкия Изток. Работата се състоеше в това, че тези операции бяха под формата на коли – бомби в Ирак. За разследването на всичко това тя се консултираше с финансиста Рой Моли.

- Зад това стоят много хора Лаура. По-опитни икономисти от мен. Пък и заиграването ти с Шон Дейвидсън няма да ти донесе нищо добро. Може да са още много и не знаеш кои. Та този Дейвидсън има достъп до всичко. А иначе всички знаем, че Лорд Камерън има двойствен живот.

- Той е мой. Заснели сме го с елитни компаньонки. Една от тях е готова да свидетелства. Обича да играе на изнасилване с проститутките. Стига до крайности и побой над тях. Нужни са ми твоите компютърни умения и поглед около самото финансиране. Сигурно е, че са избрали Хонг Конг нарочно. Минават много пари отвсякъде и е трудно да проследим нишката. Не съм стигнала до тук за да се откажа по средата. Ако трябва ще работим денонощно, но ще открием копелетата.

- Не сме по средата. Още сме в началото. В изходна позиция. И с всеки изминал ден ще бъдем в такава. Дори да успеем да се докоснем до върха на пирамидата, те ще усетят и ще сменят локализацията. Вместо Хонг Конг... Дубай... Милано... Москва... Токио... Ню Йорк... Има ли значение?

- С теб ще направим всичко, но мислиш погрешно. Върхът на пирамидата се достига камък по камък. И ето... Лорд Камерън е в наши ръце. Стъпка по стъпка в йерархията. Следва Шон. Най-важното е да не се усетят. Затова не пускам снимките на Лорд Камерън. Ще ударим всички едновременно.

- Добре. А да те питам как стигна до Шон? И какво имаш насреща?

-  Той отдавна е в службите. Още по време на конфликта с ИРА. Имам източник, който твърди, че Шон е провел така наречената операция ‘Кинжал’. Източникът ми е мотивиран заради това, че синът й е бил убит по време на акцията. Ако си спомняш добре, самата операция бе с цел ликвидирането на лидера Ричи Фулър, но се превърна в масово клане и срам за Великобритания. Не и за спецслужбите. Благодарение на тази кървава баня Шон се издига мълниеносно. Ще дам този мръсник на Хага за престъпления спрямо човечеството. Сега... Кажи ми какво мислиш? Нуждая се от твоята преценка.

- Абсолютно сигурно е едно. Парите не минават само през Хонг Конг. Моя хипотеза е, че главното действащо лице живее на територията на САЩ. Това е заключение изградено на базата на това, че е избрал за поле на финализиране на инвестициите си банка в Лондон. Наш съюзник е. Вероятно е под протекцията на ЦРУ. Не мога да си обясня защо упражнява натиск над своите. От единадесет месеца се ровя и открих само две имена... Ицках Ленард е на фокус.

- Какво знаем за него?

- Адвокат. Работи във Вашингтон. Това което е предоставено на обществото относно неговата дейност е, че работи в корпорация заедно с милионера Аврам Смит. Бизнесът им е свързан с металургия.

- Дотук – нищо.

- Чуй само неофициалната информация. От обществото се крие, че Ицках Ленард постоянно защитава в съда американски войници превишили пълномощията си. И не само... Той винаги присъства като защитник на агенти на ЦРУ измъчвали в специални лагери мюсюлмани от Афганистан и Ирак. За Аврам Смит се знае по-малко, но... Това което ще ти кажа е достатъчно. Та... Има бизнес партньори до които не съм стигнал все още... Директно. Представи си следната ситуация... Изобретяват се нов вид мини. Пускат се на пазара... След година е оповестено, че е намерено обезвреждащо устройство. То също се пуска на пазара. И така до... Само, че тук нещата са под вид на бомби. Играят мръсно, но законно. Защо да ровим нататък??

Лаура въздъхна... Държавите узаконяват своя тероризъм.

- Търси купувача...

Изминаха три месеца. Тогава чу познатия глас. Обаждаше се Рой Моли.

- Лаура, открих го. От Саудитска Арабия е... Шейх Ахман Ал Баури. Всичко е на религиозна основа. Той посредничи между двата враждуващи лагера. Крупните играчи от САЩ продават на сунитите, а руският олигарх Сергей Арлич на шиитите. Правят милиарди, а онези се избиват.

- Ти луд ли си да ми говориш тези неща по телефона? Идвам при теб възможно най-бързо.

Беше в офиса на Рой след четиридесет минути. Това, което видя я накара да се разтрепери и да изпадне в шок. Пред нея обесен стоеше Рой Моли с бележка в левия джоб на ризата. Тя нямаше силата да я погледне. Причерня й. Припадна.

Секретарката бе излязла за кафе и вестник. Именно тя бе повикала полиция. Следователят се обърна към Лаура и попита нещо. Говореше й...

- Вие сте герой за нашата нация. Над какво сте работили? Какво сте разследвали? На бележката пише: ‘Лаура Грей аз открих своята дестинация и ти си близо до своята...’      




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jwk
Категория: Забавление
Прочетен: 412315
Постинги: 136
Коментари: 613
Гласове: 12558
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол