Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 21:55 - Хвърчило
Автор: jwk Категория: Изкуство   
Прочетен: 1688 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (Оксфорд)

 

Нашата група от шестима студенти по изкуства е и тайна общност употребяваща халюциногени за изостряне на възприятията и постигане на духовен екстаз. Ние не сме наркомани и отричаме удоволствието, наслаждението или казано най-точно – всякакъв хедонизъм. Даже напротив. Знаем рисковете и затова проявяваме един вид отговорност. Винаги има сянка която да ни пази по време на трип. Терминът ‘сянка’ означава човек, който е трезвен и би действал адекватно при всяка ситуация. Терминът ‘трип’ означава самото пътешествие из дебрите на съзнанието и подсъзнанието при взимане на халюциноген. В нашата група сме четирима художници, един поет и един писател.

Нашата идея е да използваме това вещество на различни места. Писателят ни, Джейсън Уелингтън е силно религиозен и затова постоянно настоява да бъде в Църква по време на трип. Учудващо за мен е, че въпреки иконите и атмосферата той пише за Сатаната и възвеличава него. Явно е, че по някакъв начин при Джейсън се отваря някаква врата из подсъзнанието която само психолог може да анализира.

- Арън, ти някога бил ли си в Църква?

- Да, защо питаш?

- Хайде, вземи ти, а аз ще ти бъда сянка.

Това бе наистина интересна идея. Щях да отключа представата си за Бог в неговия храм.

- Виждаш ли нещо особено Арън?

- Остави ме Джейсън, в момента се опитвам да извлека всичко и рисувам. После ще видя какво се е получило.

След като излязох от състоянието си и видях какво съм сътворил бях сигурен, че повече няма да стъпя в Църква. Джейсън се приближи до мен.

- Я да видим...

- Джейсън ти такива неща ли виждаш?

- Не. Арън ти вярващ ли си?

- Не. Защо?

- Ами това се е отразило върху картината ти. Иконите са без лица. На мястото на главите им има бяло петно. Ха?! Ти си щастливец Арън! Само Христос има лице, но си го нарисувал обърнато настрани, а не към теб, както го виждаме при обичайно състояние. И е с костюм, а в ръцете си държи пари.

- А ти какво виждаш при постоянните си посещения?

Зададох му съвсем нормален въпрос, но нямаше нищо нормално в реакцията на Джейсън. Ясно видях как челюстта му се стегна и още нещо за което никога няма да бъда сигурен... Зеницата на лявото му око изведнъж стана червена, но това бе само миг. Тогава не обърнах внимание на това, но последвалите събития и думите му...

- Открих от какво се страхува Бог.

- Не съм експерт, но се знае, че такова нещо не съществува. В едно от Евангелията дори пише, че никой не може да изкушава Бог. А за изкусител се посочва дявола. И Джейсън, честно... Какво ти става?

- Оксфорд е прекрасно място. Има много книги, а аз обичам да чета. Особено такива които си открил там където никой не търси. Там където не се знае, че съществуват.

- Какво си намерил?

- Шестото Евангелие.

- Та те са четири.

- Така се твърди. Юда от Искариот също има Евангелие. Пълна глупост е. Дори е спорно да се смята, че той го е писал.

- И?

- Мога да имам вечна власт. Не знаеш дори кой съм.

- Много добре знам. Надрусан шизофреник. Каква комбинация, а?

- Седем хиляди страници прочетени и усвоени от мен. Кристоф Лерние. Единственият от нас разгадал кодът на Библията.

- Ха-ха... Да... И аз го гледах този филм. Виж книгата не съм чел. А защо казваш ‘нас’? Кои сте вие и кой е Кристоф Лерние?

- Хм. Запази изреченото за себе си. Аз служа на княз Самиел и се явявам негов апостол и последовател. Това не означава, че бих бил безпристрастен евентуално да завзема неговата власт. Кристоф Лерние бе под опеката на Господаря, но успя да се измъкне и да стане независим. Пътува в паралелни вселени и различни векове. Доколкото го познавам сега е на беседа с Оскар Уайлд. Той успя! Разкри как да има власт над времето. Желае да измести княз Самиел. Ще има жестока битка между двамата. Лично аз съм тук в това тяло и в 21 век с поставена задача. Трябва да открия книгата на Морис Жерн. Наш последовател. Учил и творил в Оксфорд. Нарочно не е споменат никъде. Историята не е наука. В някое от подземията е. Трябва да я предам на Господаря. После ще се самоубия и по този начин ще се върна.

Слушайки това, дума след дума, нещо взе да ми прилошава, преглътнах... Този беше луд. Въпреки всичко изведнъж поглеждайки ме той се усмихна.

- Приятелят ти Джейсън Уелингтън сам си го изпроси. Душата му е във владение на княз Самиел. Сега аз обитавам това тяло.

Два дена след разговора гледах да избягвам Джейсън. Очевидно бе, че той разбра и прие това. Докато Оксфорд не бе почернен. В подземията на библиотеката бяха открити двама пазачи с прегризани вратове. Дали куче бе сторило това?? Точно след 23 часа обесен бе намерен Джейсън Уелингтън. Имаше бележка, чието съдържание бе насочено към неизвестно лице. ‘Не забравяй, че и аз не забравям’. От тогава си живея едно такова весело...  




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ami - Морис Жерн
27.02.2012 01:39
заприлича ми на граф Сен Жермен поради фамилията вероятно, а и не само;)
цитирай
2. jwk - ami
27.02.2012 02:46
Здравей! :) Липсваше ми. :) Трябва да поясниш кой пък е тоя граф Сен Жермен щото честно не знам какво имаш предвид. А може и да го потърся в Гугъл. Пак заповядай. :) Присъствието ти тук е радост за мен! Поздрави! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jwk
Категория: Забавление
Прочетен: 408825
Постинги: 136
Коментари: 613
Гласове: 12558
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол