Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2012 19:51 - Кафе със сметана
Автор: jwk Категория: Изкуство   
Прочетен: 3142 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Да се разхождаш по улиците на Манхатън е следствие на причина някаква... Моята ли? В този мравуняк аз намерих нещо за което не бях подозирал. Човек. Личност която да отговаря на единственото правило към което се придържам. Да обича моите недостатъци и негативи. В нито една връзка досега не бях споменавал колко жалък се чувствам. Та?! Всичко бе само секс без чувства и издавайки ви една малка тайна от моя сейф – аз се страхувах... Не можех да дам нещо от себе си, но по-важното е, че не желаех никоя да разбере колко ниска бе самооценката ми. Изведнъж времето се смени. Поставих рекорд. Три месеца с Мелиса.

Да... Причина имаше. Отивах да уредя датата на сватбата ми с Кристин. Може би ви се вижда странно, но при нас има традиция всеки да е женен по сметка и да запазва брака въпреки любовниците които абсолютно винаги са налице. Всички сме така. Баща ми. Дядо ми. Една – две. Засега Мелиса ми стигаше.

Аааа... Кристин. Ами само не бива да я разплаквам. Иначе е блондинка от тези дето ги срещате на всеки ъгъл. Само, че с пари. Много. Завършила училище за изкуства. Смятаща се за уникална поради личната й убеденост, че може да долови гениалното у Салвадор Дали и да го анализира в дълбочина която не достигала до нечие друго съзнание. Така я беше обсебил... Щяхме да обиколим света през медения ни месец по строг маршрут... Имаше ли картина на Салвадор Дали – нямаше начин да протестирам или да не дам своето съгласие.

А аз... Бях под прикритие. Страстен рибар и ловец на елени. А да ви кажа, че въобще не умея да боравя с въдица и има реална опасност за мен и живота на околните ако съм с пушка в ръка... С Мелиса щяхме да се срещаме в старата вила на баща ми. Някога и той е водел любовниците си там. Традиции преди всичко!!

Обичам, обичах и работя в света на математиката. Преподавател съм в Колумбийският Университет. Това е мястото където приказното създание ме събуди от кошмара. Тук я срещнах. Знам... По мой адрес ще кажете – мръсник. Всъщност... Би трябвало да проявите разбиране... Моля! Още от раждането ми се е знаело, че ще се обвържа именно с Кристин. Нейният баща и моя са първи приятели от деца. Дали са си дума един на друг, че който забогатее първи ще помогне на другия. Работата е там, че и двамата забогатели. И... Ха сега да им разваляме живота като смъртта ги дебне. Истината е там, че и двамата са имали за начало голям капитал и уменията им в правото са стигнали дотам, че са основали собствена адвокатска кантора в която са съдружници. Сега играят голф заедно или са на яхтите си с млади момичета. В същото време съпругите им се учат да танцуват. Моята майка се е самозабравила. Има интимна връзка с инструктора по салса. Мексиканец на 27 години, но това между нас си казано!! Е как при тоя цирк аз мога да бъда обвиняем??

 

Глупава детинска грешка!!!

Защо го направих???

Един съсипан живот – моя...

Оглеждахме някаква смотана галерия и... Тук. През медения ни месец. Появи се момиче, което надминава и Мелиса. Думите й бяха много приятни за слушане и видът й... О, Боже!

- Гледаш тази картина без да я виждаш. Тези червени рози летят към привидно ясното небе и ще образуват вихрушка подобна на ураган. А моите червени плътни устни ще оставят твоя топъл отпечатък върху лицето ми.

Е... Не се получи точно така. Камерите ни уловиха, а Кристин не пожела да продължи дори заради Салвадор Дали медения ни месец.    

Има определени граници които важат за определен човек. Аз моята я прекрачих. Ще плащам. Приемам да плащам защото съм такъв тип човек. Физичните и математически закони са ме научили, че няма случайности. Има предопределеност. По някаква причина тази прекрасна испанка е трябвало да бъде там и да стане така. Над всичко е времето и аз съм убеден, че то ще ми даде отговор.

 




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. qbylkovcvqt - :) Не се страхувайте от съвъ...
17.06.2012 20:44
:)

Не се страхувайте от съвършенството. Не можете да го постигнете. Още повече, че в съвършенството няма нищо хубаво.

Салвадор Дали
цитирай
2. jwk - qbylkovcvqt
17.06.2012 23:55
Здравей! :) Интересен цитат. Честно казано нямам и понятие за картините на Салвадор Дали. :) Използвах го като име за да построя разказа си. Поздрави! :) Лека вечер! :)
цитирай
3. natali60 - Ех, че добре написано!
18.06.2012 08:19
Браво!
цитирай
4. jwk - natali60
18.06.2012 08:52
Здравей! :) Радвам се, че разказа ти е харесал. :) Обичам да предизвиквам положителни емоции с текстовете които пиша. Досега винаги пишейки потисках читателя. Ще се старая да създавам нещо което да предизвиква интерес заради самата Красота на пресъздадения свят. :) Лек ден! :)
цитирай
5. paciencia - Чета те когато имам време. Изнен...
19.06.2012 02:24
Чета те когато имам време.Изненадваш приятно.Поздрави!
цитирай
6. jwk - paciencia
19.06.2012 04:04
Здравей! :) Радвам се. :) Да пиша е моето призвание. Сърдечни поздрави! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jwk
Категория: Забавление
Прочетен: 411180
Постинги: 136
Коментари: 613
Гласове: 12558
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол